Våra recensioner och tester

Det är alltid intressant för läsare att veta exakt hur ett magasin framstället och producerar sina tester och recensioner.

På den här sidan går vi igenom hur vi recenserar köksutrustning och annat som går att finna i köket.

Varför tester

Vi som står bakom Matvetenskap.se är knivfanatiker. Vi älskar köksknivar, alla möjliga typer. Från japanska, till franska och tyska knivar.

Med den passionen kommer också en hel del erfarenhet.

Vi kunde därför se att på många ”testsidor” att deras resultat är aningen luddiga. För att inte säga bitvis inkorrekta.

Vi ville därför skapa en plats där människor kan få korrekt och gedigen information om olika köksknivar – men också annan köksutrustning.

Det blev senare till vårt kall att recensera så mycket köksutrustning vi bara kan, för att hjälpa folk att hitta den kniv eller maskin som passar dem bäst.

Systematisk process

Det svåra med att recensera köksutrustning är att den ofta är dyr. Vilket leder till att vi inte alla gånger kan testa utrustningen själv. Vi måste därför förlita oss på utomstående testares erfarenheter och åsikter.

Den här problematiken innebär att vi behöver en specifik och noga utstuderad process, för att kunna förse dig med så specifika och träffsäkra recensioner som möjligt.

Vår process ser ut så här.

Samla ihop information
Det första vi gör är att lista alla de populäraste och mest intressanta produkterna inom kategorin. Vi går då igenom forum, nyheter, butiker, videos och våra egna erfarenheter för att fylla listan med olika produkter.

Test och research
Vid det här steget testar vi alla de produkter som vi själva har tillgång till. Vi filtrerar ut de dåliga och har kvar de bra. Om vi inte har tillgång till några produkter, så gör vi research och läser vad andra människor tycker om respektive produkt.

Det innebär att vi läser recensioner, tester, foruminlägg och tittar på videos för att se vilka erfarenheter utomstående konsumenter har.

Sammanställ recensionerna
Baserat på föregående steg, så rangordnar och recenserar vi nu alla produkter. Våra egna erfarenheter och upplevelser och utomstående testares erfarenheter smälts ihop till ett.

Den slutgiltiga listan och artikeln är nu färdigställd.

Utomstående källor

Som du kan se så lägger vi mycket fokus på just research. Det är viktigt att vi inte bara förlitar oss på våra egna upplevelser, men även lyssnar på vad andra konsumenter erfar med produkten.

Vi hittar främst recensioner från Bagarenochkocken, Amazon.com, Kitchentime,Cervera, Thespruceeats, Foodandwine.com och Goodhousekeeping.

Vi går även igenom åtskilliga Youtube-videos för att se vad folk tycker om produkten.

All den här informationen smälts sedan ihop med våra egna upplevelser. Den slutgiltiga recensionen är alltså en blandning av våra egna tester och andras tester. Med undantag de gånger då vi inte har tillgång till produkten själva.