Organiserat-kylskåp

Så Här Rengör Du Kylskåpet Snabbt & Enkelt

Att rensa och rengöra kylskåpet är inte det roligaste, men det måste göras. Så här gör du det på snabbast och enklast sätt.

Stället där vi förvarar vår mat bör alltid vara rent, snyggt och säkert.

Dessvärre är det inte alltid det. Vilket innebär att vi riskerar både mögel och bakterier som tillåts härja fritt och, i värsta fall, orsaka magsjuka.

Så städar du kylen snabbt och enkelt

Det är ingen höjdare att göra rent kylskåpet.

Men faktum är att det faktiskt går väldigt snabbt. Om du är snabb och effektiv, så behöver det inte ta mer än 20-30 minuter av din tid. Vilket är väldigt lite, med tanke på hur skönt och hygieniskt det blir efteråt.

1. Börja med att tömma kylen

Varenda liten råvara ska ut från kylen, inget får stå kvar.

Ställ alla livsmedel på köksbänken eller bordet och gå igenom dem, en efter en, för att se vad som gått ut. Titta på utgångsdatumen och lukta, om du är osäker på hur fräscht det är.

Kasta allt som du misstänker, eller vet, har gått ut och är dåligt.

2. Hyllor och lådor

Börja ta ut alla hyllor och lådor.

Rengör dem en efter en med varmt vatten och tvål. Använd en svamp, tyg eller en borste för att göra rent dem. Var väldigt noga.

Eftersom många hyllor och lådor är ganska stora, så kan det vara bra att rengöra dem i duschen eller badkaret. Se bara till så att dusch och badrum är rent först.

Ställ dem sedan i diskhon eller badrummet för att torka.

3. Insidan och utsidan av kylskåpet

Spruta rengöringsmedlet på insidan av kylen och börja gnugga. Använd gärna en svamp eller tyg med vatten på.

Allt måste tvättas. Kylens golv, väggar, lister, tak och klämmor.

Om det finns små utrymmen du inte riktigt kommer åt, så kan du använda en gammal tandborste för att göra rent där.

När du är klar med rengöringen, är det dags att torka av allt med en trasa eller handduk. Se till så att inget vatten eller rengöringsmedel finns kvar.

4. Tillbaka till råvarorna

Nu är det dags att börja lägga tillbaka alla livsmedel i kylen.

Innan du gör det, är det rekommenderat att du tar en disktrasa och sveper lite snabbt på undersidorna och sidorna av varje råvara. Du vill gärna inte börja med att ställa dit en burk med kladd på undersidan.

Placera sedan allt i kylen. Om du vill ha en optimal färsk start, så kan du läsa vår artikel om hur man bäst organiserar kylskåpet.

Sen är det klart

Se! Det tar inte alls lång tid.

När du är klar så har du helt plötsligt ett mycket fräschare och hälsosammare kylskåp än du hade tidigare. All smuts och bakterier är borta och utgången mat har kastats bort.